top of page

Sport pedicure en Voetspecialist

 

Pedicure en Sportpedicure. Wat is het verschil?

Als pedicure kan ik iedereen met de volgende klachten helpen, want bewegen doen we allemaal in meer of mindere mate.

Verwijderen van eelt, kloven, hielkloven, likdoorns, ingroeiende nagels, nagelproblematiek, blaren en schimmelnagels.

Schoenadvies en veteradvies zijn ook nagenoeg hetzelfde voor sporters en niet-sporters.

De mindset van de sporter maakt het verschil.

Zo wil een sporter door kunnen sporten; hij wil direct van zijn klacht afgeholpen worden. Het gaat niet om een mooie (cosmetisch verzorgde) voet, maar om een functionele oplossing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan anders afpleisteren. Een belangrijk verschil is de verwijdering van eelt: de gehele voet eeltvrij maken is zeker een optie, maar de sporter houdt vaak liever een functioneel laagje eelt over.

Veel klachten aan de sportvoet beginnen bij de sportschoen. Vandaar dat ik informatie verstrek over schoenen, zolen en de diverse ondergronden waarop gesport wordt. Bij bepaalde klachten kan een andere vetertechniek pijn-ontlastend werken, ook hier wordt naar gekeken.

De beoefende sport kan de directe veroorzaker zijn van een bepaalde voetklacht door de impact van de beweging, frictie in de sportschoen of de sportschoen zelf. Dus breng uw sportschoen mee!

Er wordt bij de eerste kennismaking altijd een blauwdruk gemaakt van uw voeten (sporter of niet), hierdoor hebt u meteen inzicht in uw voeten, uw manier van afwikkelen en uw drukpunten. 

Bewegen doen we allemaal in meer of mindere mate. Mijn doel is ervoor zorg te dragen uw klachten te verhelpen of te verlichten, zodat u lekker blijft bewegen!

 • Goede voetverzorging is essentieel voor (top)sport presentaties. 

 • Het verschil tussen winnen en verliezen gaat hand in hand met een goede voetverzorging.

 • De voet vormt bij bijna alle sporten de basis van de beweging.

Voetklachten

De voet. Zolang hij zonder protesteren doet wat wij willen krijgt hij niet veel aandacht. Zo kiezen we vaak schoenen die mooi zijn en wordt minder gekeken naar wat de voet nodig heeft. Pas als we last hebben van onze voeten gebeurt er wat en dan zoeken we vaak de oplossing in het ondersteunen van de voet door steunzolen of aangepaste schoenen. Hierdoor nemen de klachten in eerste instantie af, maar de voet wordt lui. De spieren in de voeten hoeven minder te doen met als gevolg dat meer ondersteuning uiteindelijk nodig is. Dit kan ook anders! Door de voet te gaan trainen zodat de voetspieren sterker worden en gewrichten weer beter gaan bewegen.

De voordelen van een getrainde voet:

 • Je voetspieren worden sterker.

 • Je staat beter.

 • De pijn (als je die hebt) zal sterk verminderen of verdwijnen.

 • De doorbloeding van je voeten wordt beter.

 • Je krijgt meer gevoel en daardoor verbeterd de balans.

 • Je hersenen maken weer contact met je voetspieren waardoor ze beter kunnen worden aangestuurd.

 • Je kunt weer lekker wandelen.

 • De versterkte voetspieren veranderen de stand van de voeten. Dit heeft ook een positieve invloed op de rest van de houding.

 

Heeft u last van klachten in en/of rondom de voet dan kunt u met mij een afspraak maken. 

Ik heb mijn opleiding tot voetspecialist gevolgd bij voetentraining.nl. Naast de opleiding tot erkend voetentrainer voor therapeuten en voetspecialist voor pedicures zijn er online trainingen voor mensen met voetklachten. Er zijn onder andere trainingen voor de hallux valgus, hielspoor, klauw- en hamertenen en metatarsalgie (voorvoetpijn). Ook biedt Voetentraining een korte en krachtige training voor iedereen die zijn of haar voeten gezond wil houden.

Door het trainen van de spieren in je voeten, maak je de voet weer stevig en soepel. Daardoor verminder en voorkom je voetklachten.

Klik op de banner hieronder en bekijk de mogelijkheden op de site van Voetentraining.nl

 

 

bottom of page