Sport pedicure behandeling

 

Pedicure en Sportpedicure. Wat is het verschil?

Als pedicure kan ik iedereen met de volgende klachten helpen, want bewegen doen we allemaal in meer of mindere mate.

Verwijderen van eelt, kloven, hielkloven, likdoorns, ingroeiende nagels, nagelproblematiek, blaren en schimmelnagels.

Schoenadvies en veteradvies zijn ook nagenoeg hetzelfde voor sporters en niet-sporters.

De mindset van de sporter maakt het verschil.

Zo wil een sporter door kunnen sporten; hij wil direct van zijn klacht afgeholpen worden. Het gaat niet om een mooie (cosmetisch verzorgde) voet, maar om een functionele oplossing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan anders afpleisteren. Een belangrijk verschil is de verwijdering van eelt: de gehele voet eeltvrij maken is zeker een optie, maar de sporter houdt vaak liever een functioneel laagje eelt over.

Veel klachten aan de sportvoet beginnen bij de sportschoen. Vandaar dat ik informatie verstrek over schoenen, zolen en de diverse ondergronden waarop gesport wordt. Bij bepaalde klachten kan een andere vetertechniek pijn-ontlastend werken, ook hier wordt naar gekeken.

De beoefende sport kan de directe veroorzaker zijn van een bepaalde voetklacht door de impact van de beweging, frictie in de sportschoen of de sportschoen zelf. Dus breng uw sportschoen mee!

Er wordt bij de eerste kennismaking altijd een blauwdruk gemaakt van uw voeten (sporter of niet), hierdoor hebt u meteen inzicht in uw voeten, uw manier van afwikkelen en uw drukpunten. 

Bewegen doen we allemaal in meer of mindere mate. Mijn doel is ervoor zorg te dragen uw klachten te verhelpen of te verlichten, zodat u lekker blijft bewegen!

  • Goede voetverzorging is essentieel voor (top)sport presentaties. 

  • Het verschil tussen winnen en verliezen gaat hand in hand met een goede voetverzorging.

  • De voet vormt bij bijna alle sporten de basis van de beweging.