top of page

Voetreflexmassage

 

Voetmassage wordt gebruikt om te ontspannen, de gezondheid te bevorderen, afvalstoffen kwijt te raken en om tot op hoge leeftijd vitaal te blijven. Een voetmassage kan voor de gestreste mens veel betekenen vanwege de uitgesproken ontspannende werking. Je zou het niet zeggen, maar een goede voetreflexmassage kan hetzelfde effect hebben als een volledige lichaamsmassage. Zo vreemd is dat niet. Onder je voeten zitten reflexzones die in verbinding staan met je hele lichaam. Door de juiste punten onder je voeten te stimuleren, krijgt je hele lichaam een energie boost.

Een voetreflexmassage kan ziekten niet genezen. Wel kan een massage pijn verzachten en het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Het is daarom heel belangrijk te weten dat bij (ernstige) ziekten geneeskundige hulp van een arts altijd noodzakelijk is!


Contra-indicaties:

 

Een voetreflexmassage wordt niet gegeven bij:

•             besmettelijke ziekten

•             hoge koorts

•             trombose

•             operatief te behandelen aandoeningen

•             zwangerschap met risicofactoren

 

Je kunt een voetreflexmassage ontvangen ter afsluiting van een pedicurebehandeling. Indien er bij een pedicurebehandeling likdoorns verwijderd zijn, is een aparte afspraak aan te bevelen.

bottom of page